top of page
"Lichaamstaal is de enige taal die je baby spreekt.
Babyconsulent Berlicum

Aangesloten babyconsulenten mogen het keurmerk deBabyconsulent® voeren. Zij hebben aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van de zorg voor ouder en kind. Daarnaast zijn ze verplicht jaarlijks bij te scholen en intervisie te hebben met collega’s. Zo weet je als ouder dat je hulp inschakelt van een babyconsulent die deskundig is. Op deze manier blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd.

Babyconsulenten streven naar een baby, een ouder en een gezin in balans. En balans bereik je door goed te kijken naar de individuele behoeften van het kind en zijn/haar ouders. Fysieke, psychische en emotionele factoren van ouders en kind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De begeleiding is dan ook persoonlijk en individueel en sluit aan op de behoeften van het kind en zijn/haar ouders.

Inmiddels vergoeden sommige zorgverzekeraars de kosten van babyconsulent. Check dit even bij je eigen zorgverzekeraar. Helaas is dit nog niet structureel. De Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland zet zich in om deze begeleiding en ondersteuning structureel te laten opnemen in het verzekeringspakket van de zorgverzekeraars.

Babyconsulent Berlicum
Wat ik doe

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande knop om meer te lezen over de mogelijkheden, pakketten en babymassage.

bottom of page